Everything GARDEN, Valjevska Kamenica

Organska hrana, humanitarni rad

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

  • Pomaganje oko posla u bašti (čišćenje korova i rastinja, uređivanje travnjaka, zasađivanje sadnica različitih kultura voća i povrća), gde će imati priliku da nauče o agrotehničkim merama, o organskoj proizvodnji i značaju iste u ishrani dece sa malignitetom;
  • Pravljenje i postavljanje smeštaja za divlje životinje, kao i hranilice za srne;
  • Poribljavanje i čišćenje jezera gde će naučiti nešto više o ribljim vrstama koje se puštaju u jezero.

Udruženje Bašta može svašta je osnovano sa ciljem da olakša živote deci koja se leče od malignih bolesti kao i njihovih roditelja. U današnje vreme sve više se susrećemo sa pojavom raka kod dece. Proces lečenja zahteva zdravu ishranu bez pesticida i hemije. Udruženje na pola hektara zemlje gaji organsko voće i povrće koje potpuno besplatno isporučujemo deci koja borave u roditeljskim kućama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Volonterski kamp „Bašta može svašta“ će okupiti mlade ljude koji žele da pomognu ovom cilju.

Na samom imanju postoji kuća u kojoj postoji kupatilo sa tuš kabinom i mokrim čvorom koje svi mogu da koriste. Volonteri će biti smešteni u prirodi u šatorima sa dušecima na naduvavanje. Hranu će pripremati volonteri zajedno sa domaćinom.
Valjevska Kamenica pripada Valjevskoj opštini. Selo se nalazi na 20 - ak kilometara od Grada Valjeva. Od Beograda je udaljeno 1.45 minuta. Imanje je uronjeno u prirodi i izolovano je od naselja, a od centra naselja je udaljeno 2 kilometra.

U slobodno vreme, volonteri će imati prilike da uče o značaju organske hrane, pravilnom odlaganju organskog otpada. Na imanju postoji jezerce sa čamcem, teretana kao i brojne društvene igre. Volonteri će moći i da se prošetaju i kupaju u obližnjem Kameničkom jezeru.

Međunarodni kamp. Volonteri treba da ponesu vreće za spavanje. Najveći deo posla je rad na otvorenom, tako da je potrebno da se volonteri pripreme za rad na suncu i ponesu zaštitnu kremu za sunčanje, šešir kao i kremu protiv komaraca (jer ih u letnjem periodu može biti dosta pored jezera).

Šifra kampa:
VSS11
Datumi:
od 26.06.2023. do 06.07.2023.
Broj Volontera:
7
Lokacija:
Valjevska Kamenica
Organizator kampa:
Udruženje "Bašta može svašta"
Uzrast volontera:
18+
Jezik kampa:
Engleski

Broj slobodnih mesta:

0