Gledić zove, Adžine livade - Gledićke planine

Ekološki kamp

Naša ideja je da u 4 dana kampa pokušamo da saniramo neke od kritičnih lokacija divljih deponija u našem gradu, a u tom periodu ćemo pružiti edukaciju prisutnima iz oblasti Ekologije i Biologije, kao i razmenu iskustava.

Biće organizovana akcija čišćenja Spomen parka i uređenje Doma.

Takođe, biće organizovane i obuke za:

  • Kampovanje i planinarenje (učenje orjentiringa, upoznavanje sa planinarskom opremom, obuka u pravilnom postavljanju šatora, učenje osnova u planinarenju, učenje paljenja logorske vatre na otvorenom, roštiljanje, igra uz vatru i muziku);
  • Obuka za izradu kućica za ptice i slepe miševe, kao i hranilice;
  • Obuka eko-edukatora i rad sa osobama iz osetljivuh grupa i eko radionice.

Volonteri će biti smešteni u Planinarskom domu Sonja Perišić- PD Žeželj, dom poseduje 2 spavaone jednu veliku, jednu malu, spavaone sa krevetima čistom posteljinom, ćebadima, jastučnicama. Hrana će nam biti dopremljena iz sertifikovanog restorana. Mogućnost spavanja u šatorima ličnim ili obezbeđenim od strane organizatora.

Selo Adžine livade smešteno je na obroncima Gledićkih planina, sa prelepim pogledom, čistim vazduhom, pašnjacima i potencijalnima za seoski turizam. Nalazi se na jugozapadnoj strani od Kragujevca, na putu ka Kraljevu, udaljeno 16 kilometara. Do Adžinih livada stiže se preko Grošnice. Naselje je osnovano 1780. godine i nalazi se na nadomrskoj visini od 629 metara.

Turistička tura i upoznavanje znamenitosti grada, poseta Akvarijumu, muzejima, poseta Gradskoj upravi i Odeljenju zaštite životne sredine.

Nacionalni kamp

Šifra kampa:
VSS15
Datumi:
od 03.08.2023. do 06.08.2023.
Broj Volontera:
7
Lokacija:
Selo Adžine livade
Organizator kampa:
Zeleni mir Srbija
Uzrast volontera:
18+
Jezik kampa:
Srpski

Broj slobodnih mesta:

0