Kulturno dvorište – Drevna Koreja, Sremski Karlovci

EDU/CHILD

Manifestacija “Кulturno dvorište“ je omladinska inicijativa nastala kao potreba za inovativnim kulturnim manifestacijama i događajima u Sremskim Кarlovcima.

Tokom trajanja kampa, volonteri će obavljati sledeće poslove:

Priprema programa manifestacije – postavljanje informativih i dekorativnih banera, postavljanje neophodnih stvari za svaku od radionica, priprema kostima

Pomoć u sprovođenju radionica na manifestaciji – pomoć radioničarima u sprovođenju radionica (borbena arena, slikanje, grnčarija i slično). Postoji opcija i da volonteri vode radionice, ako imaju iskustva u radu sa decom i tinejdžerima.

Logistički poslovi – dežuranje i brojanje posetilaca na ulazu, promocija događaja u centru opštine

Misija organizacije je stvaranje ambijenta za aktivno i odgovorno učešće zajednica u održivom razvoju kroz obrazovanje, aktivizam, promociju, zastupanje i saradnju na svim nivoima. Osnovne teme kojima se bavi organizacija su održivi razvoj i zaštita životne sredine, razvoj mladih, dece i volonterizma.

Učesnici će biti smešteni u prostorijama ''Ekološkog centra Radulovački'' gde su obezbeđeni kreveti, posteljina, kupatila, prostor za rad i slobodno vreme. Volonteri/ke će imati obezbeđen ručak u obližnjem restoranu, a sami će pripremati doručak i večeru u ‘Ekološkom centru Radulovački’ gde će imati obezbeđenu malu kuhinjicu i neophodne namirnice.
Sremski Кarlovci se nalaze u Vojvodini, između Fruške gore sa jedne strane, i reke Dunav sa druge. Ovaj mali grad predstalja jedan od centara srpske istorije i kulture. U njemu se nalaze prva sprska gimnazija – Кarlovačka gimnazija, prva srpska škola za sveštenike, Кapela Mira (mesto na kome je potpisan karlovački mir), brojne crkve,i mnge druge znamenitosti. Poret toga, u blizini grada se poreod već navedenih prirodnih bogatstava (Dunava i Fruške gore) nalaze i Кoviljsko-petrovaradisnki rit (internacionalno zaštićeno područije za ptice), park Dvorska Bašta i izletište Stražilovo.
Biće organizovana radionica o korejskoj kulturi. Takođe, predviđena je priprema volontera za rad sa decom.

Šifra kampa:
VSS21
Datumi:
od 05.10.2023. do 09.10.2023.
Broj Volontera:
10
Lokacija:
Sremski Karlovci
Organizator kampa:
Pokret gorana Vojvodine
Uzrast volontera:
18+
Jezik kampa:
Srpski jezik

Broj slobodnih mesta:

0