Pozivamo zainteresovane uzrasta od 6 do 18 godina da učestvuju na ovogodišnjem konkursu Dunavski umetnik sa temom – ISTRAŽI DUNAV.

„Dunavski umetnik 2021“ obuhvatiće 2 grupe učesnika: JUNIORI (6-11) i TINEJDŽERI (12-18).

Dragi potencijalni učesnici konkursa,

Кategorije u kojima se možete takmičiti su: umetnički rad, kratak video i mapa. Za koju god od ponuđenih formi da se odlučite, rad treba da reflektuje ovogodišnju temu „Istraži Dunav“.

Idite do obale reke, idealno bi bilo do Dunava ili pritoke Dunava i tamo napravite ekološko umetničko delo koristeći prirodni materijal koji ste pronašli pored reke. Nakon stvaranja umetničkog dela, napravite fotografiju u boji umetničkog dela. U slučaju da se opredelite za video – idite opet do reke, i tamo napravite snimak. Sadržaj vašeg videa, tj. rezultat onog što ste istražili možete predstaviti u bilo kojoj formi (ne samo kao snimak prirode). Potrebno je da se oglasite i „ispričate“ (odglumite i sl.) u 1 minutu to što ste istražili. Ukoliko govorite ili ispisujete poruke u snimku bilo bi dobro da su one na engleskom.

Snimke i fotografije pošaljite nacionalnom organizatoru takmičenja, Mladim istraživačima Srbije, uz popunjen formular sa podacima o radu, autorima i mentorima.

Detalje sa propozicijama učešća na konkursu možete preuzeti ovde.

Rok za slanje radova Mladim istraživačima Srbije je 31. oktobar 2021. godine.

Pitanja, radove i PRIJAVE šaljite na e-mail: dunavski.umetnik@mis.org.rs.

October 1, 2021