Pozivamo zainteresovane uzrasta od 6 do 18 godina da učestvuju na ovogodišnjem konkursu Dunavski umetnik sa temom – ISTRAŽI DUNAV.

Novina konkursa „Dunavski umetnik 2020“ je da su uzrasti podeljeni u 2 grupe: JUNIORI (6-11) i TINEJDŽERI (12-18).

Кategorije u kojima će se učesnici takmičiti su: umetnički rad, kratak video i mapa (nova kategorija). Za koju god od ponuđenih formi da se odlučite, rad treba da reflektuje ovogodišnju temu „Istraži Dunav“.

Idite do obale reke, idealno bi bilo do Dunava ili pritoke Dunava i tamo napravite ekološko umetničko delo koristeći prirodni materijal koji ste pronašli pored reke. Nakon stvaranja umetničkog dela, napravite fotografiju u boji umetničkog dela. U slučaju da se opredelite za video – idite opet do reke, i tamo napravite snimak. Sadržaj vašeg videa, tj. rezultat onog što ste istražili možete predstaviti u bilo kojoj formi (ne samo kao snimak prirode). Potrebno je da se oglasite i „ispričate“ (odglumite i sl.) u 1 minutu to što ste istražili. Ukoliko govorite ili ispisujete poruke u snimku bilo bi dobro da su one na engleskom.

Snimke i fotografije pošaljite nacionalnom organizatoru takmičenja, Mladim istraživačima Srbije, uz popunjen formular sa podacima o radu, autorima i mentorima.

Detalje sa propozicijama učešća na konkursu možete preuzeti ovde.

Rok za slanje radova Mladim istraživačima Srbije je 31. oktobar 2020. godine.

Pitanja, radove i PRIJAVE šaljite na e-mail: dunavski.umetnik@mis.org.rs.

September 1, 2020