Dragi naši dunavski umetnici,

kako je poznato vreme Centralne proslave Dana Dunava u Srbiji u mogućnosti smo da vam damo još 10-tak dana za izradu umetničkih radova na temu „Mi volimo Dunav„.

Detalje sa propozicijama učešća na konkursu možete preuzeti ovde.

PRIJAVA za učešće na konkursu.

NOVI rok za slanje radova Mladim istraživačima Srbije je 4. jun 2019. godine.

Pitanja možete slati na e-mail: dusica@mis.org.rs.

PODSEĆANJE:

Pozivamo zainteresovane uzrasta od 6 do 18 godina da učestvuju na ovogodišnjem konkursu Dunavski umetnik sa temom – MI VOLIMO DUNAV!

„Dunavski umetnik 2019“ ima više umetničkih kategorija: umetnički rad, kratak video, pesma, poema, performans. Za koju god formu da se odlučite, rad treba da reflektuje ovogodišnju temu „Mi volimo Dunav!“.

Idite do obale reke, idealno bi bilo do Dunava ili pritoke Dunava i tamo napravite ekološko umetničko delo koristeći prirodni materijal koji ste pronašli pored reke. Nakon stvaranja umetničkog dela, napravite fotografiju u boji umetničkog dela. U slučaju da se opredelite za pesmu – opevajte je, opet pored reke, i tamo napravite snimak. Napišite poemu na engleskom, pročitajte i snimite. Osmislite kraći performans, izađite do reke i napravite snimak.

Snimke i fotografije pošaljite nacionalnom organizatoru takmičenja, Mladim istraživačima Srbije, uz popunjen formular sa podacima o radu, autorima i mentorima.

May 17, 2019