Omladinska razmena se održava u Belgiji u periodu od 18. do 26. avgusta 2019. godine, a uzrast učesnika je od 18 to 30 godina. Rok za prijavu je 24. jun 2019. godine u 12:00 (podne).

Dvadesetoro mladih iz Srbije, Grčke, Finske i Belgije će učestvovati u radionicama i debatama o migraciji, kao i o ulozi medija. Razmena će se održavati na engleskom jeziku.

Više detalјa o temi razmene i očekivanim aktivnostima možete pročitati u dokumentu koji se nalazi OVDE.

Omladinska razmena ,,MnM’s Media and Migration“, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, ishrane i aktivnosti samog programa, dok učesnici plaćaju troškove puta za koje imaju pravo na povraćaj u iznosu do 275 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni). Uzmite u obzir da sami plaćate kartu za put na razmenu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošalјete/donesete originale karata nama, a mi ih pošalјemo organizatorima u Belgiji. To može potrajati i nekoliko meseci.

Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od  7.200 dinara (nakon što budete selektovani poslaćemo vam detalјe računa). Nakon povratka sa omladinske razmene i nakon što učenici popune evaluacioni formular izvršićemo povraćaj u iznosu od 2.000 dinara.

Prijavni formular možete preuzeti OVDE. Rok za prijavu je ponedelјak, 24. jun 2019. godine. Popunjenu prijavu pošalјite na imejl adresu navedenu u formularu. O ishodu prijavlјivanja obavestićemo sve prijavlјene učesnike najkasnije do četvrtka, 27. juna.

June 14, 2019