Brine te šta se dešava našoj planeti? Zanimaju te mediji i ekologija? Pritom nemaš problem da provedeš tri nedelјe u predivnom okruženju zamka iz 19. veka? Ovo je prilika za tebe!

„Green Media?“ omladinska razmena ti daje priliku da se družiš i iskusiš suživot u srcu Francuske sa još 23 učesnika iz Italije, Francuske, Španije i Srbije, gde ćete kroz različite aktivnosti i radionice istraživati ulogu medija i njihovu povezanost sa gorućim ekološkim pitanjima. Rezultat rada i druženja biće kratak film čiji ćete autori biti upravo VI!

Jezik koji će se koristiti tokom razmene je engleski, više informacija pogledaj u nastavku teksta.

Omladinska razmena se održava u Francuskoj u periodu od 07. do 29. jula 2019. godine a uzrast učesnika koji mogu da se prijave i učestvuju je od 15 do 17 godina a rok za slanje prijava je nedelјa, 02. jun u 23.59 časova.

Više detalјa o temi razmene i očekivanim aktivnostima možete pročitati u dokumentu pod nazivom: Poziv za učesnike koji možete pogledati OVDE.

Omladinska razmena „Green media“ , kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, ishrane i aktivnosti samog programa, dok učesnici plaćaju troškove puta za kojeimaju pravo na povraćaj u iznosu do 275e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni). Uzmite u obzir da sami plaćate povratnu kartu za put na razmenu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošalјete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošalјemo organizatorima u Francuskoj. To može potrajati i nekoliko meseci.

Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 7.200 dinara (nakon što budete selektovani poslaćemo vam detalјe računa). Nakon povratka sa omladinske razmene i nakon što učesnici popune evaluacioni formular izvršićemo povraćaj u iznosu od 2000,00 dinara.

Za ovu omladinsku razmenu postoji i dodatna participacija u iznosu od 150 eura koja se plaća nosiocima projekta, partnerskoj organizaciji u Francuskoj i koja će se koristiti za obezbeđivanje dodatnih sadržaja i pobolјšanje kvaliteta programa razmene.

Pročitajte pažlјivo Opšte uslove prijavlјivanja koji su sastavni deo prijave i možete ih pogledati OVDE. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete, odnosno, s obzirom da su  učesnici ove razmene maloletni ovaj dokument u njihovo ime potpisuje neko od roditelјa ili staratelјa. Ukoliko ste iz Beograda, u našoj kancelariji u Bulevaru umetnosti 27 na Novom Beogradu, ukoliko ne, dokumentaciju ćemo razmeniti poštom.

Prijavni formular koji možete daunlodovati OVDE popunite na engleskom jeziku i pošalјite ga na imejl adresu marija@mis.org.rs do nedelјe, 02. juna u 23.59 časova.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate. Svi kontakti nalaze se OVDE

May 23, 2019