Partnerska organizacija Solidarités Jeunesses iz Francuske zajedno sa Mladim istraživačima Srbije i partnerima iz Jermenije, Belorusije, Belgije, Finske, Italije, Nemačke i Španije organizuju međunarodni trening pod nazivom “P.R.O.U.D. – Promoting Rights and Opportunities to Understand Diversity”.

Ovaj međunarodni trening se održava u periodu od 30. januara do 06. februara 2020. godine u Francuskoj u mestu Laguépie (koje se nalazi na jugu francuske, severoistočno od Tuluza).

Učesnici treninga treba da budu osobe starije od 18 godina dok gornja uzrasna granica nije određena. Povaj trening je, pre svega, namenjen omladinskim radnicima, osobama koje su zaposlene u organizacijama civilnog društva i bave se volontiranjem, kamp liderima i kamp liderkama kao i aktivnim volonterima i volonterkama koji planiraju da to postanu.

Više detalјa o temi treninga, uslovima učešća i boravka kao i o očekivanim aktivnostima možete pročitati dokumentu koji se nalazi pod nazivom Infopaket nalazi na OVOM LINKU.

Međunarodni trening pod nazivom “P.R.O.U.D. – Promoting Rights and Opportunities to Understand Diversity”, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, ishrane i aktivnosti samog programa, dok učesnici plaćaju troškove puta za koje imaju pravo na povraćaj u iznosu do 275e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na treningu).

Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (nakon što budete selektovani poslaćemo vam detalјe računa). Aktivni kamp lideri i organizatori volonterskih kampova su oslobođeni ove participacije. Aktivni volonteri i volonterke koji su učestvovali na nekom od volonterskih kampova tokom 2019. godine plaćaju umanjeni iznos (kao da prijavlјuju učešće na drugom/trećem kampu).

Uzmite u obzir da sami plaćate povratnu kartu za put na trening, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošalјete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošalјemo organizatorima u Francuskoj. To može potrajati i nekoliko meseci.

Pročitajte pažlјivo Opšte uslove prijavlјivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu OVDE. Ukoliko vas odaberemo da učestvujete na treningu, biće potrebno da te uslove i potpišet. Ukoliko ste iz Beograda, u kancelariji Mladih istraživača Srbije, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.

Na ovaj trening možete ad se prijavite popunjvanjem onlajn formulara koji se nalazi na linku OVDE. Rok za prijavlјivanje je ponedelјak, 16. decembar u 12 časova (podne).

O rezultatima odabira učesnika obavestićemo sve prijavlјene do petka, 20. decembra 2019. godine.

Za dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.

December 9, 2019