Ukoliкo vas interesuje zaštita životne sredine a u isto vreme razmišlјate o održivim i ekološkim vidiovima poslovanja i voleli biste da čujete ideje kak o da pokrenete sopstveni posao u skladu sa principima ekološki održivog a profitnog poslovanja, ovo je prava prilika za vas.

‘Grow but green: Ideas for youth, sustainable and ecologic enterprises’ omladinska razmena  koju organizuje poznata italijanska organizacija Legambijente koja se dugi niz godina bavi zaštitom životne sredine!

Jezik koji će se koristiti tokom razmene je engleski.

Omladinska razmena se održava u Italiji u periodu od 31. avgusta do 08. septembra 2019. godine a uzrast učesnika koji mogu da se prijave i učestvuju je od 21 do 30 godina a rok za slanje prijava je nedelјa, 07. jul u 23.59 časova.

Više detalјa o temi razmene i očekivanim aktivnostima možete pročitati  OVDE.

Omladinska razmena Grow but green, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, ishrane i aktivnosti samog programa, dok učesnici plaćaju troškove puta za koje imaju pravo na povraćaj u iznosu do 275e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).

Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 7.200 dinara (nakon što budete selektovani poslaćemo vam detalјe računa). Nakon povratka sa omladinske razmene i nakon što učesnici popune evaluacioni formular izvršićemo povraćaj u iznosu od 2000,00 dinara.

Uzmite u obzir da sami plaćate povratnu kartu za put na razmenu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošalјete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošalјemo organizatorima u Italiji. To može potrajati i nekoliko meseci.

Pročitajte pažlјivo Opšte uslove prijavlјivanja koji su sastavni deo prijave i možete ih pogledati ovde. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete, odnosno, s obzirom da su  učesnici ove razmene maloletni ovaj dokument u njihovo ime potpisuje neko od roditelјa ili staratelјa. Ukoliko ste iz Beograda, u našoj kancelariji u Bulevaru umetnosti 27 na Novom Beogradu, ukoliko ne, dokumentaciju ćemo razmeniti poštom.

Prijavni formular koji se nalazi OVDE popunite na engleskom do nedelјe, 07. jula u 23.59 časova.

June 27, 2019