POZIV TRENING – Single use planet – REUSE, REDUCE,  RECYCLE u Srbiji: 26-28. oktobar, Stražilovo, Sremski Karlovci

Mladi istraživači Srbije otvaraju poziv na projekat Single use planet – dvodnevni trening koji ima za cilj da osnaži mlade u preuzimanju lokalnih inicjativa koje vode ka održivosti i odgovornijem načinu života.
Projekat je nastao sa idejom da se promoviše odgovorno ponašanje mladih i njihov doprinos u smanjivanju ekološkog otiska kroz svakodnevne aktivnosti i promenu životnog stila.

Projekat će okupiti mlade ljude iz Srbije koji su zainteresovani da u sredinama u kojima žive pokrenu različite ekološke inicijative i na taj način unaprede stanje u životnoj sredini. Razlog za pokretanje projekta sa ovakvim ciljem leži u činjenici da se usled nedostatka znanja stanovnici naše zemlje često prema životnoj sredini odnose nesavesno a da je potreba za očuvanjem životne sredine nisko na lestvici prioriteta. Cilj projekta je da osnaži mlade aktiviste i one koji žele to da postanu i pomogne im da steknu znanja i veštine koje će im pomoći da se aktivno bave rešavanjem različitih ekoloških problema u svojim lokalnim zajednicama kao što su nepropisno odlaganje odpada, nedovoljna svest o važnosti i potrebi recikliranja otpada, različitim vrstama zagađenja vode i/ili vazduha i drugo.

Možeš da se prijaviš ako:

·  imaš više između 18 i 30 godina

· te interesuje tema zaštite životne sredine i motivisan/motivisana si da naučiš o različitim načinima kreiranja lokalnih incijativa

· si aktivan/aktivna u svojoj lokalnoj zajednici i učestvovao/učestvovala na omladinskim projektima

 

Kako se prijavljuje:

Prijava se nalazi OVDE a rok za prijavu je sreda, 17. oktobar.
Najkasnije do subote 20. oktobra bićete obavešteni o učešću na projektu.
Na treningu će biti 10 učesnika i učesnica.
Troškovi hrane i smeštaja su pokriveni, a učešće na treningu je besplatno.

Kada i gde:

27. – 28. oktobar, Stražilovo, Sremski Karlovci

October 11, 2018