Želimo da oformimo strastveni tim kreativaca koji su spremni da posvete svoje vreme kako bi celom svetu ispričali da volontiranje stvarno može da promeni život

Tražimo entuzijaste i pozivamo zainteresovane da konkurišu za volontiranje u našoj PR grupi, a entuzijasti su svi oni koji su se vratili sa kampa i nemaju više kome o njemu da pričaju, žele da podele svoje utiske sa drugima koji razumeju kakvo je to iskustvo ili žele da pomognu drugima da saznaju šta je kamp. Ukratko, tražimo one koji veruju u volonterske kampove i za koje drugačiji način provođenja vremena nije dovoljan.

U PR grupi Volonterskog servisa Srbije se zajedno bavimo svim aktivnostima, a to su aktivnosti u vezi sa pisanjem tekstova za promociju kampova, kreiranje sadržaja prilagođenog različitim društvenim mrežama, organizovanje različitih događaja na kojima se druže stari i pridružuju novi volonteri…

Ako posvetite svoje vreme promovisanju međunarodnih volonterskih kampova iskoristićete priliku da budete deo jednog dinamičnog i kreativnog tima u kom ćemo:

·         planirati i kreirati promotivne kampanje

·         putovati po Srbiji i promovisati kampove

·         učiti kako da radimo u Preziju, Canvi, WordPressu…

·         razvijati veštine javnog nastupa (prezentacije, intervjui, gostovanja na radiju i televiziji)

 

VREME ANGAŽOVANJA:

Grupa se formira u oktobru, zajedno uči i radi na zadacima kao što su priprema za sezonu kampova i prezentacije volonterskih kampova, i zajedno radi tokom cele te sezone, odnosno godinu dana. Najznačajnije vremenske odrednice su ove:

·         Međunarodni dan volontera: 5. decembar

·         Skup putnika oko sveta: u decembru

·         Udarno vreme prijavljivana na kampove: mart – jun

·         Međunarodni dan mladih: 12. avgust

·         Sezona kampova u Srbiji: jun-septembar

Razmislite pre prijavljivanja da li želite da ovome posvetite godinu dana i prijavite se ukoliko u ovome vidite izazov, zabavu, priliku za druženje sa ljudima sličnog interesovanja, priliku da dođete u dodir sa interesantnim ljudima i njihovim pričama sa kampova kao i priliku da kažete drugima koliko ste se super proveli na kampu, a da pritom mnogo naučite i steknete neprocenjivo iskustvo koje ćete moći da upotrebite u daljem radu.

PR grupa nema određen broj volontera ali nas obično bude oko 15. Svi koji nas svojom prijavom uvere da su dovoljno motivisani da se posvete i angažuju na promociji volontiranja su dobrodošli. Ipakk vas molimo da dobro razmislite da li možete da se posvetite radu u ovoj grupi i da li imate vremena. Na nedeljnom nivou je potrebno odvojiti 2 do 3 sata za aktivno učešće u grupi.

 

ROK I NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

Molimo zainteresovane volontere i volonterke, buduće PRadnike, da popune prijavu koja se nalazi OVDE

Rok za prijavljivanje je nedelja 21. oktobar 2018.

Najkasnije u utorak, 23. oktobra ćemo obavestiti sve prijavljene o ishodu.

Nakon što izabrani budu obavešteni organizovaćemo prvi sastanak PR grupe Mladih istraživača Srbije je već u subotu 27. oktobra.

October 15, 2018